Cvičit doma

Domů » Slovník pojmů » Cvičit doma

Význam

Termín cvičit doma označuje fyzickou aktivitu prováděnou v domácím prostředí bez nutnosti navštěvovat posilovnu či jiné sportovní zařízení.

Cvičení doma pro muže zahrnuje aktivity zaměřené na udržení kondice, síly a mobility s ohledem na věkové specifika. Cviky by měly klást důraz na posilování svalů trupu, kardiovaskulární zdraví a protahování. Důležitá je pravidelnost a správná technika provedení cviků.

U žen by se mělo cvičení v pohodlí domova zaměřit na posílení svalů, zlepšení kondice a udržení zdraví a využitím jednoduchých cviků s vlastní vahou těla, případně s lehkými pomůckami, jako jsou činky, gumy či židle. Důraz klade na správnou techniku a šetrný přístup k organismu.

Vztah k Work-Life Balance

Fyzická aktivita v pohodlí domova, která podporuje vyvážený poměr mezi pracovním a soukromým životem, přináší následující benefity a) Flexibilita – cvičení kdykoli a bez ohledu na otevírací dobu posiloven b) Úspora času a peněz – eliminuje nutnost dojíždění do fitnes center c) Soukromí a pohodlí – cvičení v klidném a známém prostředí bez rušivých elementů d) Snížení stresu a zlepšení nálady – pohyb podporuje uvolňování endorfinů a celkovou pohodu e) Lepší time management – pravidelné cvičení doma napomáhá efektivnějšímu plánování času a disciplíně.